המשפט הפלילי
המשפט הפלילי הוא למעשה הכלי באמצעותו מסדירה המדינה את החיים וכללי ההתנהגות בחברת בני האדם. באמצעות רשימה של כללי עשה ואל-תעשה, המשתנה מפעם לפעם בהתאם לרוח הזמן והמקום, המדינה מגדירה התנהגויות מסוימות כהתנהגויות שליליות ובלתי-חוקיות.
אדם המפר כללים אלה יואשם למעשה בביצוע עבירה פלילית ובהתאם לכך עשוי לעמוד לדין, ולהיענש בהתאם לעונשים הקבועים בחוק. לפיכך, המשפט הפלילי חל על תחום רחב ומגוון של התנהגויות אשר מכונות בשל כך התנהגויות פליליות (עבירות על חוק העונשין).
אם כן, המשפט הפלילי יוצר את המסגרת הנורמטיבית (מה מותר ומה אסור) בהתנהגותם של בני אדם. פרסומו נועד ליצר מודעות והרתעה (לא לעבור על החוק) והכלים בהם הוא עושה שימוש הם: הרתעה, העמדה לדין, ענישה וקלון. מי שאחראי על אכיפת המשפט הפלילי הוא המדינה (באמצעות שליחיה) וזאת אל מול מבצע העבירה (ברוב המקרים אדם).
ברוב המקרים, יחסי הכוחות במשפט הפליליים מוטים מראש לרעת הנאשם כיוון שמולו ניצב מנגנון מנוסה, מיומן, מצויד בטכנולוגיות ובעל עוצמה רבה. לכן, טוב יעשה כל אדם הנמצא בסיטואציה בה הוא נאשם בפלילים, אם יצטייד בעורך דין, אשר יספק לו הגנה משפטית טובה ויסייע להיחלץ מן הסיטואציה בצורה המיטבית עבורו. בתחום הפלילי חשוב במיוחד להצטייד בעורך דין שאינו נוטה לפשרות, הצדק הוא נר לרגליו והיכולת להיות קשוב ללקוח בכל עת עד לסיום ההליך הפלילי חשובה לו מאד.