תאונות דרכים עם נפגעים
דיני התעבורה ותאונות הדרכים:
כידוע לכולנו, כמות תאונות הדרכים נמצאת בקו עלייה מתמיד בשנים האחרונות, עלייה הגובה מחיר כבד גם בחיי אדם וגם בעלויות כלכליות. משום כך, הוחמרה האכיפה (על ידי המשטרה) והענישה (על ידי בתי המשפט לתעבורה) כדי להגיע ליותר הרתעה. העלייה בכמות האכיפה על ידי המשטרה ובעקבותיהם הדיונים בבית המשפט מסבירים ביתר תוקף את החיוניות בהיוועצות עם עורך דין המומחה לתחום התעבורה. לנוחיותכם הסבר קצר על מנת להבין יותר טוב את מצבכם.
סיווג תאונות הדרכים החמורות:
תאונה שבגינה נגרמה "חבלה של ממש"
הנתמכת בתיעוד רפואי (שבר, מכה עם המטומה (שטף דם), חתך בגוף ועוד), שופט התעבורה יידרש לפסול את רשיון הנהיגה של הנאשם (לאחר ההרשעה) לשלושה חודשים בפועל וזאת כעונש מינימום; עם זאת, שופט התעבורה מוסמך להטיל עונש קל יותר מעונש המינימום.
תאונה שבגינה נגרם ברשלנות מותו של אדם,
הנהג הנאשם עומד בפני מאסר בפועל של עד שלוש שנים. הערה: במקרה שבו תקופת המאסר אינה עולה על שישה חודשים, ניתן להמירה בעבודות שירות ובחלק מהמקרים אף בעונש של שירות לתועלת הציבור (של"צ) במקום עונש של עבודות שירות. בנוסף לכך, יוטל על הנהג עונש פסילה בפועל לתקופה של כארבע עשרה עד חמש עשרה שנים וקנס
תאונת דרכים קטלנית:
תביא להאשמה בסעיף חמור יותר של הריגה. הנהג המואשם יועמד לדין בבית המשפט המחוזי והתביעה צפויה לדרוש עד 20 שנות מאסר בפועל.
ההבדל בין עבירת "רשלנות" לעבירת "הריגה" בתאונת דרכים:
רשלנות: התנהגות שבמהלכה נהג גורם נזק מבלי שהיה מודע לטיב מעשיו או לתוצאות, וזאת על אף שהאדם הסביר היה יכול להיות מודע אליהם. חשוב לציין כי בהקשר של דיני תעבורה ותאונות דרכים קשה להוכיח עבירת רשלנות. זו עבירה שלא מניחה מודעות. כלומר, אם הנהג לא מודע למעשיו, אי אפשר להניח שהוא התכוון לבצע אותם.
הריגה: עבירה זו דורשת מידה של כוונה. מי שמתעלם מחוקי התנועה, משתולל על הכביש, ולא מציית להוראות התמרורים, מסכן את עצמו ואת האחרים בדרך. התנהגות כזו יכולה להוביל את הנהג למצוא עצמו מואשם בהריגה.
כיצד נקבעת הענישה בתאונות דרכים:
לפניכם מדרג הקריטריונים אותו בודק השופט כאשר הוא שוקל את עונשו של נהג המעורב בתאונת דרכים
מה לעשות אם הייתי מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים? אספו ותעדו כל פרט שתוכלו, בקשר לתאונה בה הייתם מעורבים:
• פרטי הנהגים והרכבים
• פוליסות ביטוח
• מיקום התאונה כולל תמונות
• כל עד פוטנציאלי שראה מה קרה • תעדו את נזקי הגוף ככל שניתן (זכרו: יש פגיעות שהסימנים החיצוניים שלהם נעלמים תוך ימים).
• סייעו ככל הניתן לפינוי, פנו למשטרה ועדכנו על התאונה
• פרטו את נסיבות התאונה גם בפני הגורם הרפואי וודאו שהוא מכליל את זה בדוח שלו.
• קבלו אישור משטרתי על פרטי האירוע והרכבים המעורבים
• שמרו את כל המסמכים הרפואיים מכל תקופת הטיפול.
עברתם תאונה?
אל תחכו וצרו קשר באופן מידי עם עורך דין מומחה לעינייני תאונת דרכים